För att få våra skandinaviska undervattensområden till dig – sjöar, floder och hav. Genom att göra de filmer som ännu inte har gjorts introducerar vi dig till sina mästare – gädda, lax och torsk – och till alla invånare i deras invecklade web.

Våra kärnvärden

Passion

Från litet till stort

Samband

Hur allt hänger ihop

Kunskap

Förstå vår värld

Genomslag

För en blåare planet

Martin
Falklind

Filmare, författare och producent

Martin är grundare och exekutiv producent på Ecofilm. Hans passion för fiskar, vatten och sportfiske har drivit honom att producera filmer från hela världen för en blåare planet. Martin har under många år varit chefredaktör för Fiskejournalen.

Maria
Ålander

Journalist & filmproducent

Maria har en gedigen utbildning, både som journalist och som jägmästare med inriktning på hållbar förvaltning och utveckling.

Som skribent har Maria jobbat för press, företag, universitet, reklambyråer och organisationer.

Hon har gjort research till ett antal internationella natur- och vetenskapsfilmer samt varit redaktör och programledare för naturprogram. Parallellt med sittt journalistiska arbete har hon rest jorden runt som naturguide.

Maria har tidigare jobbat som nyhetsredaktör och eventproducent för Fiskejournalen. Sedan 2008 jobbar hon som manusförfattare och producent för Ecofilm AB.

Anneli Romany
Engström

Verksamhetsledare, Projektledare & Kulturvetare

Anneli är en organisatör och ledare med lång erfarenhet från såväl film- och TV-branschen som från reklamvärlden och utbildningsväsendet. Senast kommer hon från ett uppdrag som handlar om företagsutveckling inom livsmedelsbranschen genom närproducerad mat och dryck.

Som verksamhetsledare för Ecofilm kommer hon att fokusera på att utveckla Ecofilm som produktionsbolag samt att leda projektet Fisken i Fokus.

Anneli är en hängiven naturmänniska med friluftsliv, sportfiske, odling och matlagning på sin mångfacetterade hobbylista.